T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Mustafa Kemal Ortaokulu

Rehberlik Servisi Akran Zorbalığı Ve Öfke Kontrolü Hakkında Bilgilendirme Yaptı

 

 

Akran zorbalığı; çocuk ve ergenle aynı yaş grubunda olan kişi veya kişilerin birbirlerine veya tek bir kişiye karşı fiziksel, sözel ve davranışsal olarak örseleyici, zarar verici davranışlarda bulunmasıdır. Çocukların bu durumu anlaması ve yaşadığı zorbalığı anlatması uzun sürebilir. Kendisine inanılmayacağından, dalga geçileceğinden ve zorbaca davranışların artacağından dolayı maruz kaldığı bu örseleyici davranışları yakınlarına, öğretmenlerine anlatmakta zorlanabilir.

Öfke, basit bir sinirlilik veya kızgınlık halinden, yoğun hiddet durumuna kadar farklılıklar gösteren güçlü, sağlıklı ve doğal bir duygudur. Normal, sağlıklı, insani bir duygu olan öfke, kontrolden çıktığı zaman yıkıcı olabilmekte, bireyin ve toplumun yaşam kalitesini bozabilmektedir. Kızgınlık ve öfke gibi duygularla baş etmek zordur. Bu duygular kontrolden çıkıp, özellikle okul, iş, sosyal ve ev hayatımızı olumsuz etkileyebilmektedir.

Rehberlik servisimiz akran zorbalığı ve öfke kontrolü hakkında bilgilendirme yaptı. Rehber öğretmenimiz Gökhan Tüfekçi 7.sınıflara bu konuda bilgilendirme yaptı.

28-02-201828-02-201828-02-201828-02-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2018 - Güncelleme: 06.09.2021 18:46 - Görüntülenme: 899
  Beğen | 2  kişi beğendi